uawifima.ru

Kdo je pták šedivý: popis plemene, jeho stanoviště

Ptáci volavky šedéFlora a fauna zahrnuje různé živé bytosti, pro které je potěšením sledovat. Každé zvíře je jedinečné svým způsobem, každý pták má svůj vlastní charakter, má své vlastní zvyky. Dravci, býložravci, velcí ptáci, drobný hmyz - všichni spolu mírumilovně spolu existují. Velké ptáky vzbuzují úctu, navzdory jejich velikosti, většina z nich jsou velmi půvabní a krásní lovci. K tomu lze přičíst a zavolat.

Popis

Šedý volavka je považován za chytrý lovec, je opatrná a nikdy neztrácí bdělost. Z volavky je šlechtický, pravděpodobně kvůli jeho vzhledu. Je to docela velký pták s dlouhými končetinami. Heron pták váží asi 2 kg, asi 100 cm vysoký, rozpětí křídel je asi 2 metry.

Let šedé volavkyKufr tohoto ptáka je zjednodušený, velký, s dobře vyvinutým svalovým rámem. Barva peří je bílá-šedá. Břicho černé barvy. Hlava je mírně podlouhlá, s dlouhým silným zobákem žluto-růžové barvy. Zobák současně slouží jak pro nos, tak pro ústa. Na zadní straně hlavy je černý hřeben, krásně položený jako pigtail. Krk je silný, ale pružný, pokrytý peřím šedé barvy. Končetiny jsou rovné a silné, s růžovým nádechem.

Věno se odvolává na rod čarodějů, do rodu volavky. Často mám zmatek s čápem, jsou opravdu spojeni vzdáleným příbuzenstvím.

Druhy volavky

Zaplely ve světě mají asi 31 druhů, tady jsou nejznámější z nich:

  • křehký tygr;
  • pruhovaný tygr;
  • les;
  • zebra;
  • šedá;
  • gigantický;
  • rusovlasý;
  • velká bílá;
  • blond;

Nahý tygr zástupce tohoto plemene je považován za velký pták, jeho růst dosahuje přibližně 80 cm, hmotnost přibližně 6 kg. Distribuováno v některých oblastech Ameriky, Kolumbie. Vypadá to jako velký pták se šedým peřím, tam jsou černé pruhy. V potravinách používá ryby, raky a žáby.

Pruhovaná tygří polévka středně velký pták, nárůst přibližně o 62 cm, vážení asi 4-4,5 kg. Vypadá to jako pták s pestrým peřím, převažují bílo-hnědé barvy. Areál je vybrán řekami se silným proudem, jedí ryby a hmyz.

Heronova oblastObrovský je zvažován zástupce tohoto druhu největšího druhu čar. Délka tohoto ptáka dosahuje jednoho a půl metru, rozpětí křídel je asi 230 cm. Sloupy se nikdy neusazují, osamělé. Peří dominuje hnědé, hnědé, bílé odstíny. Žijí prakticky na celém území Afriky.

Červený volavka oni také nazývají imperiální. To je považováno za nejjasnější zástupce rodiny volavky. Délka cca 84 cm, hmotnost je relativně malá, ne více než 1,4 kg. Chrbát, boky a ocas tohoto plemene jsou šedo-modré, břicho a hrudník jsou světle červené. V jídle používá ryby, hady a hmyz.

Velký bílý pták v délce je asi jeden metr, rozpětí křídel je více než 130 cm, hmotnost je velmi malá, nepřesahuje 1 kg. Peří je sněhobílá, žádné cizí skvrny a impregnace. Nejběžnější se vyskytují v Africe av tropické Asii. Jíst ryby, žáby a žumpy.

Bělopásek zástupce tohoto druhu je považován za velký pták s dlouhým krkem. Za biotop je považována Indie, Himaláje, severní Mjanmarsko. Peří je převážně bílá. Krmí se rybami, obojživelníky, nepřehánějí larvy hmyzu.

Habitat

Tito ptáci se nacházejí téměř na všech kontinentech, s výjimkou Antantisu a okolních oblastí. Nejvíce milovník ryb a žáby má rádi místa poblíž vodních nádrží, bažinatých míst, míst, zarostlých rákosů, vlhkých louků. Ptáci jsou zvyklí žít v malých hejnech. Stáda mohou obsahovat odlišný počet jedinců, až do tuctu osob ve skupině. V hustých skupinách se neztrácejí, držet se od sebe. Některé druhy heronů žijí jednotlivě, například gigantické.

V podstatě tito ptáci dávají přednost tomu, aby žili v bažině, a proto jsou pro ně vytvářeny všechny podmínky. V létě je to volavka upřednostňuje zásobníky čerstvé vody, v zimě byly zaplaveny rybníky se slanou vodou.

Egret jídloRuská federace je rozšířená popelavá stanoviště považován až po Kamčatku a Kaliningrad regionech. Nejčastěji se vyskytuje také červenohnědý volavka, která se prakticky neliší od šedé.

Chcete-li splnit tento pták, je možné i v zahraničí, v Evropě, v Asii, Americe, Austrálii, je to dokonce iv Africe. Tito ptáci jsou extrémně nenároční, přizpůsobí se téměř všem podmínkám.

Co jede volavka?

K otázce "Co se živí?" existuje rozumná a jasná odpověď. Šedivá volavka většinou konzumuje vodní obyvatele:

  • korýši;
  • tadpoles;
  • fry;
  • středně velké ryby;
  • hadi;
  • tritony;
  • hadi;

A také zástupci tohoto plemene nepřehánějí malé teplokrevné živočichy, jako jsou:

  • hlodavci;
  • moles;
  • kuřata racků;

Dieta se mění v závislosti na prostředí a povětrnostních podmínkách.

Reprodukce šedé volavky

Šedá vejce s kuřatyMatrimonial hry šedé volavky padnou v teplé sezóně, většinou na jaře. Muži pečlivě rozdělují území, každý později ochraňuje. Chcete-li přitáhnout ženu, muž provádí svatební píseň několikrát denně, pak svatební tanec pokračuje. Muž zvedne zobák a otírá mu nohy.

Tito hbití lovci hnízdí hlavně nad zemí, na dolních větvích stromů, na trpaslících keřů. Hnízdní hnízda má tvar obráceného kužele. Při budování hnízda se účastní jak muži, tak i ženy.

Během dvou dnů samice ukládá 4 až 6 vajíček. Skořápky mají neobvyklý zelenožlutý odstín. Oba rodiče jsou násadová vejce. První kuřata je mnohem větší než ta poslední. Obě kuřata jsou také krmena kuřata.

Rodina se narodila slabá, ale je schopna vidět svět kolem. Kuřata se stáčí ve věku 7 dní, po 16 dnech se mohou postavit.

Sdílet na sociálních sítích:

Podobné
Běžné pávy: jak to vypadá, rozdíly mezi ženou a mužemBěžné pávy: jak to vypadá, rozdíly mezi ženou a mužem
Co vypadá drůbež pták, jeho jídlo a druhyCo vypadá drůbež pták, jeho jídlo a druhy
Sovy: Jak vypadá pták s žalostným výkřikemSovy: Jak vypadá pták s žalostným výkřikem
Husa italského plemene: historie, vzhled, vlastnostiHusa italského plemene: historie, vzhled, vlastnosti
Kormorán pták je velký - jeho fotografie, lokalita, reprodukceKormorán pták je velký - jeho fotografie, lokalita, reprodukce
Amadina ptáci: zebra, rýže, japonština a dalšíAmadina ptáci: zebra, rýže, japonština a další
Hodnocení nejvíce vzácných ptáků na světěHodnocení nejvíce vzácných ptáků na světě
Ptáci s červenou prsou a žlutým zobákemPtáci s červenou prsou a žlutým zobákem
Jaké jsou druhy ptáků: jejich jména a popisJaké jsou druhy ptáků: jejich jména a popis
Dravý pták rodiny sokolůDravý pták rodiny sokolů
» » Kdo je pták šedivý: popis plemene, jeho stanoviště