uawifima.ru

Typy opic s jmény, charakteristiky každého plemene

Druhy opicZ historie je známo opice se objevily ve vesmíru před 200 miliony let

. Během let se tyto stvoření trochu změnily. Opice byly nazývány primáty, tj. Primární, hlavní.

Mozek opic je o něco menší než člověk, ale je rozvinutější než u jiných zvířat. Proto, tito savci jsou velmi chytří.

Vnější charakteristiky opic

Charakteristika plemen opicOči jsou hluboce zasazeny, vyčnívající, žák je mělký. Ústa velká, vyčnívající dopředu. Zuby jsou tvořeny ve dvou fázích: malé jedinci mají mléčné zuby, v dospělosti, mléčné výrobky střídají se stálými zuby. Uši jsou velké a vyčnívají dopředu.

Končetiny předních končetin u mnoha druhů opic jsou podobné lidským. První prst je proti ostatním čtyřem. Na špičkách prstů jsou nehty. Zpět ohnutý.

Růst závisí na plemeni savce. To se liší od 15 cm (trpaslík) až 2,5 metrů (Gorilla). Srst je tlustá a nepravidelná. Barva hnědá, černá, šedá, kaštan.

Druhy maličkých opic

  • Trpasličí hra.

Trpasličí hraJe považován za nejmenší zástupce opic. Délka hračky je 11-15 cm, hmotnost je od 100 do 150 gramů. Dává se snadno do dlaně. Habitat - Kolumbie, Ekvádor, Peru. Vlna má rezavý odstín, hustá. Kvůli tomu se zvíře zdá 2 krát víc. Žije na stromech, vede každodenní život, je velmi chytrý a mobilní. Igroynki jsou příliš čisté a věnuji velkou pozornost tomu, aby si navzájem vyčistili vlnu. Krmí se dřevěnou šťávou, hmyzem, ovocem. Na fotografii je vidět krása těchto malých primátů.

  • Tamarin.

Délka těla je 31 cm, ocas dosahuje délky 44 cm, hmotnost 300 gramů. Charakteristickým znakem těchto opic je přítomnost vousů a knírek. Barva hnědá, nažloutlá, hnědá s černými impregnacemi. Žijí v Americe a Kolumbii. Žijí v rodinách v korunách stromů. Krmí se hmyzem, vejci ptáků, rostlin, ovoce.

  • Opice veverky.

Tito primáti žijí v jižní Americe v lesech poblíž vodních toků. Délka těla 25-35 cm, hmotnost 1 kg. Chvost je dlouhá - 40 cm. Barva je šedavě žlutá. Velmi mobilní, může snadno skákat po 5 metrech. Během dne jsou vzhůru, ale v noci spí. Při nebezpečí křičí a zůstávají nehybně na místě. Nezkušený člověk si ani nevšimne opice veverky dokonce "pod nosem". Jedzte vejce a kuřata, ovoce, ořechy, měkkýši.

Druhy opic
Plešatý WaukariNosy opiceNeobvyklé druhy opicOpice oplodí nosKalimantan orangutanOrangutanMonkey blackheaded lev tamarinČernobílý colobus

Druhy průměrných opic

  • Kapucín.

Žijí v Jižní Americe. Délka těla je 50-70 cm. Hmotnost je 4-5 kg. Tyto opice jsou příliš chytré a velmi plaché. Na vrcholcích stromů, kde žijí, nacházejí kapucíni vlastní jídlo. Jedí žáby, hmyz, ukrást vejce ptáků. Kapucíni jsou snadno připraveni na trénink, takže mají úspěch v milovnících opic. Mohou žít až 50 let.

  • Opičák.

Žijí v Brazílii, ve střední a jižní Americe. Maximální výška je 70 cm. Hmotnost je 5-8 kg. Ocas je dlouhý a houževnatý, dlouhá dosahuje téměř délky těla -. Každé ráno 60-70 cm, jako kohoutů, dělají hlasité zvuky, aby zabránil jejich nepřátel. A také tyto zvuky přitahují ženy a ukazují soupeře, že toto je jejich území. Opice opilec se živí listy, rostlinami a ovocem. Loví ptáky, hmyz a dokonce i velké hady.

  • Opičí pavouk nebo pavouk opice.

Žijí v Brazílii, Mexiku, Jižní a Střední Americe. Výška je 40-60 cm. Délka ocasu dosahuje délky 90 cm. Hmotnost 5-10 kg. Buďte bdělí jen během dne, spíte v noci. Utekl z dravce, může strávit spoustu času na vrcholu stromu. Krmí se divokým fíkem, rostlinami. Nezapomeňte na individuální a chutné ovoce. Žijí maximálně 40 let.

  • Pavián.

Zabijí paviány v jižní a východní Africe. Délka těla je 70-80 cm. Hmotnost se pohybuje od 30 do 45 kg. Barva nažloutlá hnědá. Paviáni se živí rostlinami, ovocem, listy, kůrou. Nejlepší oběd pro paviány jsou chycené gazely, antilopy. Babičky žijí v klanech, vedou vždy vůdci. Pokud je pavián hladový a v okolí je nějaký lidský dům, rád se do budovy dostal k jídlu. Jsou velmi agilní a když si všimnou nepřítele, rychle stoupají po stromu pro úkryt. Životnost paviánů je 40 let.

  • Kolobus.

Tolstolobiky opice (Colobus) žije v hustých lesích Etiopie, Senegal, Nigérie a Guinea. Tito primáti se mohou vyšplhat do výšky až 3 tisíce metrů. Zřídka sestupují ze stromů a vedou noční život. Růst kolobusu je maximálně 70 cm, váha - 12 kg. Chvost působí jako pátá končetina. Barva černá a bílá, zadní rezavý odstín. Ve vzhledu jsou tyto primáty velmi krásné a majestátní. Zvláštností opic je nepřítomnost palce na rukou. Kolobus se živí listy stromů, kůry, ovoce.

  • Langur.

Langury patří do rodiny kosatců. Výška 75 cm, maximální hmotnost 20 kg. Krmí primáty s ovocem a vegetací. Skákání Langurů dosahuje délky deseti metrů. Habitat Thajsko, Tibet, Indie. Langurs mohou žít v oblastech, kde sněží padá.

  • Makak.

Macaques žijí v lese, v horách a dokonce i ve městech. Růst jedinců je 40-70 cm, hmotnost je maximálně 14 kg. Barva hnědá, žlutá, hnědá, černá. Makak se dobře přizpůsobuje městskému životu. Jsou přístupné k učení. Ve volné přírodě žijí v balíčcích od 10 do 20 osob. Každý má svou vlastní funkci v rodině. Žijí v Nepálu, severní Indii, v Číně. Krmí se malými zvířaty, listy, ovocem.

  • Gibbon.

Zabití gibony v jihovýchodní Asii. Hmotnost primátů je 6-9 kg, výška 40-90 cm. Gibbony jsou krmeny šťavnatými plody, vegetací, vejci a kuřaty, hmyzem. Primáti žijí v rodinách: rodiče a mláďata. Když mladý muž vyroste, jde do houštiny lesa, aby hledal vybranou. Ale tam jsou také takové exempláře, které nechtějí opustit rodinné krbu. Rodič musí své dítě vykázat.

Velké opice

  • Orangutan.

Žijí v Kalimantanu a Sumatře. Růst velkých jedinců dosahuje 130 cm, hmotnost 90-120 kg. Orangutani žijí sami nebo v harémách. Jeden samec může mít několik samic a další členové tohoto plemene nemohou vstoupit na území. Pokud se takový odvážný člověk objeví, pak muži běží na různé stromy a začnou je krutě otřásat. To může trvat několik hodin, než jeden z nich odešel do důchodu. Krmí se orangutany s banány, švestkami, listy a kůrou.

  • Gorila.

GorilaGorila je největším zástupcem všech plemen opic. Růst primátu je 2 metry a hmotnost 280 kg. Tento druh žije ve střední Africe. Primáti se živí pouze vegetací. Žije ve skupinách: 2 muži, několik samic a mládě.

Gorily jsou děsivé, ale jsou přátelské samy o sobě. Pokud se muži cítí nebezpečí, začínají bít do hrudníku rukama, silně vrčí. Takže jsou chráněni před nepřáteli. Očekávaná délka života goril je 50 let.

Existuje mnoho dalších poddruhů těchto savců. Všechny poddruhy se liší v závislosti na biotopu, ekologické situaci, klimatických jevech, preferencích potravin.

Sdílet na sociálních sítích:

Podobné
Anteater: kde žije, jak vypadá, co jíAnteater: kde žije, jak vypadá, co jí
Kolik zubů má dospělá kočka: co o nich potřebujete vědět?Kolik zubů má dospělá kočka: co o nich potřebujete vědět?
Pinniped savci: zástupci řádu plutvonožcůPinniped savci: zástupci řádu plutvonožců
Popis druhů a plemen králíků s fotografiemiPopis druhů a plemen králíků s fotografiemi
Dravé savčí zvířata: popis a druhDravé savčí zvířata: popis a druh
Modrá velryba je největším zvířetem na světěModrá velryba je největším zvířetem na světě
Pokud má kočka 38 chromozomů, kolik má kočkaPokud má kočka 38 chromozomů, kolik má kočka
Sny: Co dělá opice sen?Sny: Co dělá opice sen?
Opice je nosiac. Život opice s velkým nosemOpice je nosiac. Život opice s velkým nosem
Hnědé a bílé vlněné nosorožce: popis a životní stylHnědé a bílé vlněné nosorožce: popis a životní styl
» » Typy opic s jmény, charakteristiky každého plemene